Frequently Asked Questions
Staat je vraag er niet bij? Boek een vrijblijvend kennismakingsgeprek via mijn online agenda aan het einde van deze pagina.
Moet ik ervaring met paarden hebben?
Helemaal niet!
Hoe minder je over paarden weet, hoe opmerkelijker de ervaring kan zijn, omdat je leergierig en zonder vooroordelen over wat je (denkt te) moet(en) doen de bak instapt.
Ik zal je leren wat je moet weten over paarden en de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel, zodat je zelf leert hoe je emotioneel gezonde relaties kunt ontwikkelen.
Waar worden de sessies gegeven?
a força heeft verschillende locaties.
Het kantoor is op de Goudenregenstraat 170 – unit 3 in Den Haag.
Er zijn twee paardenstallen:
- Rijksstraatweg 115 in Delft
- Poeldijkseweg 47 in Den Haag
Naar gelang het gemak waarmee je je naar de locaties kunt begeven, kunnen we de sessies met de paarden inplannen op de voor jou geschikte locaties.
Welke kledij moet ik aantrekken?
Het kan in de wintermaanden soms best koud zijn tijdens de paardencoachsessies, omdat je veel stilstaat/zit en de paardenbak weliswaar overdekt is, maar aanvoelt alsof je buiten staat. Denk er dusaan om een lekkere jas of trui en eventueel lekkere sjaal mee te nemen.
Of trek bij temperaturen onder de 5 graden thermokleding, een skipak en moonboots aan. Het maakt voor de paarden (en mij) toch niet uit hoe je eruit ziet. Als je maar lekker warm aangekleed bent. Ook waterdichteschoenen of (kap)laarzen met bij voorkeur een stevige zool zijn comfortabel. Daarnaast zijn verschillende laagjes kleding ook altijd fijn voor je.
In de zomer kan het juist erg warm zijn door de zon, vergeet je dan niet goed in te smeren en een petje en/of zonnebril mee te nemen.
We werken buiten in de paddock of in de binnenbak en met paarden, kies het juiste schoeisel dat vies mag worden en tegen een stootje kan en houd dus altijd rekening met de weersomstandigheden en pas je kleding daarop aan!
Gaan we ook rijden op het paard?
Neen, alle werk is naast het paard.
Mocht je geïnteresseerd zijn in paardrijlessen, dan kunnen we je wel in contact brengen met fantastische instructeurs uit ons netwerk.
Wat is jullie annuleringsbeleid?
Mocht je niet op de afspraak kunnen komen, kun je via de online agenda de afspraak annuleren. Bij een annulering later dan 48 uur van tevoren of bij een “no show” breng ik de afspraak volledig in rekening.
Wat is equine-assisted coaching en facilitering?
Equine-Assisted Coaching en Facilitatie biedt een unieke manier om groei te verkennen, omdat paarden bereid zijn verbinding aan te gaan en zich daar ook tegen verzetten als ze zich niet veilig voelen.
Ze zijn gemaakt met een reactiesysteem van hersenen en lichaam dat werkt voor hun overleving. Als kuddedieren vertrouwen ze op hun zintuigen en elkaar voor bescherming en ook voor het voorzien in hun behoeften.
Door een ervaring met een paard aan te gaan, kunnen we onderzoeken wat we in een relatie brengen en wat we eruit kunnen halen. Als gevolg hiervan leren we op een frisse, nieuwe manier over onszelf en de behoeften van anderen.
Wat is de filosofie achter a força's coaching?
a força gebruikt de principes van Natural Lifemanship in haar door paarden ondersteunde coaching- en facilitatiesessies, die zijn gebouwd op de concepten van gezonde gehechtheid en het opbouwen van afgestemde, verbonden relaties. De principes die worden toegepast tussen de paard-mensrelatie zijn eveneens van toepassing op onze mens-tot-mensrelaties.
Neurowetenschappelijk onderzoek toont aan dat onze hersenen kunnen veranderen door nieuwe en gezonde ervaringen. In onze sessies onderzoeken we het cultiveren van nieuwe denkpatronen (neuropathieën) om richting genezing, groei en transformatie te gaan.
De manier om oude patronen die ons niet langer dienen te veranderen, is door iets nieuws te beoefenen. Het leerproces wordt bereikt in onze sessies, waarbij we gebruik maken van principes die we in al onze relaties in de praktijk brengen. Het doel is om te leren hoe je verbonden en afgestemde relaties kunt hebben, wat leidt tot een gezonde ontwikkeling, bijdraagt aan genezing op elke leeftijd en het welzijn verbetert.
Wat is trauma-geïnformeerd coaching?
Hoewel de meeste mensen geloven dat trauma een grote levensgebeurtenis moet zijn, kan alles wat ervoor zorgt dat je angst voor schade ervaart, resulteren in een traumatische ervaring en de manier belemmeren waarop je jezelf, anderen en God ziet (als geloof deel uitmaakt van je leven), en jouw plek in deze wereld. Al deze gebeurtenissen kunnen bijvoorbeeld worden gecategoriseerd als trauma:
- intra-uterien- en geboortetrauma
- misbruik en verwaarlozing
- huiselijk geweld
- verdriet en verlies
- auto-ongeluk
- overstromingen en branden
- natuurramp
- scheiding
- gezinsscheiding
- gevecht
- aanhouding/deportatie
- opsluiting/gevangenisstraf
- dakloos
- armoede
- gemeenschapsgeweld en burgerlijke onrust
- plotselinge veranderingen in relaties
- plotselinge en onverwachte bewegingen